Naturopathy

Natuurgeneeskunde

De essentie van natuurgeneeskunde is dat elk lichaam de aangeboren wijsheid bezit om zichzelf te helen. We noemen dit het zelfhelend vermogen, dat zich toont in hoe wondjes automatisch helen en koorts harmonie herstelt bij infectie. Het lichaam heelt constant, altijd en op alle manieren. Deze ongelofelijke regeneratieve vaardigheid is niet alleen zichtbaar in ons maar in alle natuur.

Om te floreren en gezond te zijn, is het nodig om je:

1.af te stemmen op de natuurwetten

2.biologische en fysiologische realiteit te eren, leven en belichamen

3.conflict op te lossen

(in willekeurige volgorde)

 

Symptomen en klachten ontstaan wanneer één of meer van deze niet worden geleefd.

 

 

‘Symptomen zijn boodschappen van het lichaam, jou aansporend tot luisteren, afstemmen en veranderen.’

 

 

Het is mijn missie en prioriteit om jou te helpen her-inneren en af te stemmen. Om af te stemmen op natuur en biologie, om jouw unieke proces van regeneratie te inspireren, om te gidsen bij het oplossen van conflict, om jou te helpen de staat van jouw innerlijke terrein te optimaliseren en om een multidimensionaal en zelfversterkende manier van heling en welzijn te faciliteren.

 

In natuurgeneeskunde neemt eigen verantwoordelijkheid en zelf beschikking een grote plaats in. Door vanuit dat uitgangspunt met leven en gezondheid om te gaan, word je je bewust van de radicale innerlijke kracht die in jou huist. Het wordt je duidelijk dat jij je eigen heler bent en dat het medicijn dat je zoekt binnen in je aanwezig is.

 

Als natuurgeneeskundige help ik ont-dekken, helder krijgen, gidsen en aanwakkeren. En ondanks dat ieder van ons zijn/haar eigen heler is, is het soms, om oude, onware en of destructieve patronen te ont-leren, nodig om de hulp in te schakelen van een objectieve waarnemer die welkome inzichten aanreikt.

Wanneer je vast loopt, kan deze externe (therapeutische) steun de vonk aanwakkeren die jou weer toegang geeft tot jouw altijd aanwezige wijsheid en het aangeboren zelfhelend vermogen.

 

In mijn praktijk zie ik mannen en vrouwen met elk hun eigen specifieke verhaal en gezondheidsvraag. De symptomen zijn veelal chronisch en variëren van darmklachten, hormonale en menstruele disregulatie, hoofdpijn, allergie, chronische vermoeidheid, gewrichtspijn, onzekerheid en verwarring omtrent voeding, eet- of slaap problemen, angst, onrust, ‘verloren’ en overweldigd voelen tot burn-out en meer.

 

 

‘Body knows best. Het lichaam kan niet anders dan de waarheid vertellen.’

 

 

Om de bovengenoemde symptomen naar de oppervlakte te halen en te kunnen assisteren bij de transformatie daarvan gebruik ik een potente combinatie van (quantum) biologie en fysiologie, de natuurwetten en zenuwstelsel regulatie: somatisch werk, neuroplasticiteit (het onleren van conditionering die niet bijdraagt aan welzijn en het herinneren van dat wat doet floreren). Mijn werkwijze is nergens allopatisch of symptoombestrijdend. Het biedt een oprechte holistische benadering, werkend met het lichaam en nooit tegen. Het biedt praktische handvatten die alle aspecten van jouw leven weer met elkaar in verbinding brengen: het fysieke, het emotionele, het spirituele, het energetische, de omgeving, houding en gedrag en het praktische leven van alledag. Een pad en proces dat jou helpt herinneren en belichamen wie je waarlijk bent en wat jouw geboorterecht is: wel-zijn, harmonie en floreren.

WAT KAN IK, ALS NATUUR GENEESKUNDIGE, VOOR JOU BETEKENEN?

E. uit Nederland: ‘Ik wil je ontzettend bedanken voor de wijsheid, kennis, spiegel en inspiratie die je geweest ben. Ik ga weer terug naar mijn natuur, kan eindelijk landen in wie ik werkelijk ben, weet wat ik kan doen om echt te verbinden met mijn lijf, ook qua voeding. Dank je wel dat ik deze periode in mijn leven met jou mocht bewandelen. Het was ‘once in a lifetime’.’

 

H. uit België: Kyra is een warm mens en ik voelde me vanaf het eerste gesprek veilig om mijn verhaal met haar te delen. 

Elke sessie bracht mij veel inzichten en ze gaf me handvatten om moeilijke situaties anders aan te pakken.

Ik vond het vertrouwen in mezelf en mijn lichaam terug, door een benadering die ik moeilijk kan uitleggen, maar zeker miste bij mijn huisarts en psychologe. Bij de laatste sessie kwam alles mooi samen en zag ik hoe ik op een subtiele manier veranderd was, de zaadjes vertrouwen, verbinding en veerkracht zijn geplant en klaar om te groeien.’

 

Als natuurgeneeskundige met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van regeneratieve gezondheid bied ik een op een consulten aan in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

 

Deze consulten kunnen plaatsvinden:

1.Op locatie IRL: in mijn cabin praktijk in Doorn of wandelend over de Utrechtse Heuvelrug.

2.Op afstand middles digitaal videobellen.

 

Het videobellen biedt de mogelijkheid tot verbinding, ook als je niet dichtbij woont. Op deze manier kan iedereen die in Europa woont van mijn begeleiding gebruik maken. De consulten op locatie IRL (zowel die in mijn praktijk als wel die wandelend) zijn wellicht passender voor wie in de buurt woont en het prettiger vind om elkaar analoog te ontmoeten.

 

 

Wil je meer weten over de natuurgeneeskundige consulten die ik aanbied? Stuur me dan gerust een e-mail met je vragen kyra@kyraskitchen.com. Of boek een GRATIS kennismakingsgesprekje van 15 minuten, zie de knop hier onder. Wil je meer weten over mijn achtergrond? Neem dan even een kijkje op de pagina met mijn biografie. Wie weet tot gauw!

Consulten

Ik bied de consulten zowel los alsook in pakket vorm aan. Ont-dekken, ont-leren, her-inneren, transformeren en integreren is een proces dat tijd en ruimte nodig heeft. Dit is waarom ik minstens 3, maar vaker 5 consulten, aanraad.

Samen gaan we ontdekken wat de daadwerkelijke oorzaak van jouw klacht is.

Jij kent jezelf en jouw neigingen en gedragingen het beste. Dat wetende kunnen we samen opzoek gaan naar de weg die jij moet afleggen om te luisteren naar de wijsheid van je lichaam en verbinding (daarmee) te herstellen.

We doen dit door (fysieke, mentale of emotionele) blokkades, die het zelfhelend vermogen ondermijnen, op te heffen.

Dit gebeurd door veranderingen aan te brengen op de gebieden van je leven die niet afgestemd zijn op jouw biologie/fysiologie, de natuur en Waarheid.

Welke veranderingen jij nodig hebt is uniek en specifiek voor jou. Door de verbinding met jezelf te herstellen leer je voelen welke keuzes ‘de juiste’ voor jou zijn. Zo wordt jouw leven jouw medicijn.

Als natuurgeneeskundige ondersteun ik jou als autonoom wezen, met de aangeboren kracht om jezelf te helen en met de leiding over jouw eigen gezondheid en heling.

 

 

Meer Info